Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Zlatá mince Australský Double Sovereign 1/2 oz 2018 Kód produktu: 6-01052

Cena (osvobozena od DPH)

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
916.7/1000
Nominální hodnota
50 AUD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2018
Hrana
vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
28,9 mm
Balení
etuje + číslovaný certifikát
Náklad
500 ks
Popis produktu

Australský Double Sovereign 2018 Au

Krásná zlatá mince vyrobená australskou mincovnou Perth Mint. Emise je vyrobena z 22karátového zlata v nejvyšší kvalitě proof. Hmotnost mince představuje dvojnásobek hmotnosti klasického Sovereignu. Stejně tak i nominální hodnota dosahuje dvojnásobné výše. Mince je též zákonným australským platidlem.

Je jen málo mincí v naší historii, které by si vydobyly takovou prestiž jako zlatý Sovereign. Měřítkem opravdu kvalitní měny je to, že usnadňuje platbu napříč kontinenty, napříč národy. Právě Sovereign je mince, se kterou se dalo obchodovat napříč kontinenty. Otcem prvního Sovereignu byl anglický král Jindřich VII. Tudor. Jedním z důvodů vydání mincí bylo posílení vlivu Tudorovců. Mince zobrazovaly vždy aktuálního panovníka a razily se v mnoha koutech světa.

Autorkou mince se stala malířka, výtvarnice a umělkyně Ing Ing Jong, která úzce spolupracuje s mincovnou v Perthu. Už v dětských letech se u Ing Ing Jong projevovaly sklony k malířství. Své ambice rozšiřovala studiem grafiky na vysoké škole, kterou absolvovala s opravdu vynikajícími výsledky, a na Bachelor of Multimedia na univerzitě Curtin.

Na lícové straně mince je portrét královny Alžběty II. a nápis ELIZABETH II. Dále na lícové straně vidíme zemi emitenta AUSTRALIA, rok emise 2018 a nominální hodnotu 50 DOLLARS. Na rubové straně mince je k vidění vavřínová větvička a královská koruna. Nápis AUSTRALIA a SOVEREIGN nám připomíná, že se toto platidlo používalo i v Austrálii.

Mince je dodávána ve stylové dřevěné etuji včetně číslovaného certifikátu pravosti. Celá sada je zabalena v barevném ilustrovaném obalu. Náklad této emise je 500 ks pro celý svět!

Double-Sovereign-Australie-Perth-2018-zlato-3


Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...