Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Zlatá mince Badge RAF 1/2 oz 2018 Kód produktu: 6-00970

Cena (osvobozena od DPH)

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Materiál
Typ
Ryzost
900/1000
Nominální hodnota
2 GBP
Kvalita
Proof
Rok vydání
2018
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
28,40 mm
Balení
etuje
Náklad
1 918 ks
Popis produktu

Stoleté výročí Královského letectva!

Britská královská mincovna vydala sadu mincí, které si připomínají založení Královského letectva, ve kterém se proslavili i českoslovenští stíhači během druhé světové války. Představovaná emise byla vyražena do zlata o hmotnosti ½ Oz. Mince je také velmi unikátní, protože se netradičně skládá ze dvou různých barev zlata. Na vnitřní část bylo použito žluté zlato o pro okrajovou část zlato červené.

Královské letectvo (Royal Air Force) bylo založeno již v roce 1918. Jedná se tak o nejstarší nezávislé vojenské letectvo na světě. Nejvíce se proslavilo během bitvy o Británii, což je jedna z nejslavnějších etap druhé světové války. Mnozí Češi a Slováci se v řadách RAF vypracovali na velmi vysoké vojenské hodnosti – Karel Janoušek se stal dokonce maršálem.

Jody Clark je autorem lícové strany mince. Od roku 2012 pracuje pro mincovnu The Royal Mint a stal se velmi uznávaným rytcem, který také vypracoval jednu z podobizen královny Alžběty II., která se uchytila na britských mincích. Clarkovo provedení se na mincích objevuje od roku 2015. Jody Clark vypracoval již několik dalších úspěšných motivů.

Na rubové straně nás oslní letecký odznak Královského letectva. Vévodí mu latinský nápis „Per ardua ad astra (přes nepřízeň osudu ke hvězdám)“. Okraj mince z červeného zlata připomíná sté výročí založení RAF. Na lícové straně vidíme klasické vyobrazení profilu královny Alžběty II. Nechybí ani údaj prozrazující jméno panovnice a nominální hodnotu emise.

Mince zajisté nadchne nejen příznivce letectví a vojenské historie, ale také i sběratele drahých kovů. Mince je totiž unikátní svým zpracováním, při kterém bylo použito dvou barev zlata. Mincovna se rozhodla, že nevydá více než 1918 ks mincí pro celý svět!

RAF-Odznak-zlato-9000100012oz-3


Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...