Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Zlatá mince Half-Sovereign proof 2012 Kód produktu: 6-01491

Cena (osvobozena od DPH)

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Materiál
Ryzost
916.7
Kvalita
Proof
Rok vydání
2012
Hmotnost (g)
Průměr
19.3 mm
Náklad
4 440 ks
Popis produktu

Zlatá mince Half-Sovereign proof 2012

Sovereign je zlatá mince Spojeného království s nominální hodnotou jedné libry šterlinků. Razí se od roku 1817 do současnosti, původně to byla oběžná mince přijímaná v Británii i jinde na světě. Dnes se jedná o mince, které nejsou určeny k oběhu a jejichž vnitřní hodnota je mnohem vyšší než její nominální hodnota.

Vzhled (lícová strana) všech mincí s různými nominály jsou stejné, protože - podle tradice - tento typ mince nikdy neměl svou nominální hodnotu vyraženou na minci. Různá označení se liší pouze velikostí a hmotností, která jsou přesně úměrná jejich nominální hodnotě. Od roku 1817 bylo složení vždy 22 karátového (91,7 %) zlata.

V posledních letech měla reverzní strana Benedetta Pistrucciho návrh Svatého Jiřího a draka. Ale čas od času - počínaje rokem 1989 - vydává mincovna The Royal Mint minci s jiným vzorem, jako oslavu významných událostí (obvykle královské povahy).

Tato mince je vydána na oslavu Jejího Veličenstva královnina diamantového výročí se na zadní straně zobrazuje jiný vzor než je klasická interpretace aversu od Pistrucciho. Mincovna vyhlásila soutěž pro autory a nakonec vybrala návrh britského sochaře Paula Daye (umělecké iniciály PJD najdeme pod kopytem koně). Ten říká: "Rozhodl jsem se pro romantickou verzi svatého Jiří jako středověkého rytíře artušovské legendy a dal jsem drakovi hrozivější postoj a velikost, takže představuje skutečnou hrozbu a ne slabého nepřítele. “

Paul úmyslně nechal velmi málo prázdného prostoru, aby rubová strana mince byla co nejpoutavější a velmi odlišná od lícové strany.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...