Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Zlatá mince Období baroka a rokoka 1 oz proof 2018 Kód produktu: 5-01164

Cena (osvobozena od DPH)

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
200 EUR
Kvalita
Proof
Rok vydání
2018
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
37 mm
Balení
Etue
Náklad
500 ks
Ze série
Téma
Popis produktu

Zlatá mince Období baroka a rokoka 1 oz proof 2018

V roce 2004 byl zahájen unikátní projekt Europa Star, v jehož rámci jsou raženy sběratelsky atraktivní mince, které se tematicky věnují Evropě a její kultuře. Každý ročník je zaměřen na konkrétní téma. Například rok 2016 byl věnován modernímu 20. století; v roce 2017 byla pozornost zaměřena na období železa a skla (19. století); v roce 2018 se předmětem zájmu stal věk baroka a rokoka (17. a 18. století). V rámci tohoto programu bude představeno celkem pět historických epoch.

Představovaná zlatá mince byla provedena v nejvyšší mincovní kvalitě proof za využití zlata o ryzosti 999/1000 Au. Dosahuje hmotnosti 31,1 g, výše nominální hodnoty 200 EUR a průměru 37 mm.

Baroko je umělecký směr, který ovlivnil sedmnácté a zejména osmnácté století. Proslulo velmi zdobnou architekturou, přísnou zbožností a dechberoucími uměleckými kousky. Symbolem francouzského baroka se stal Ludvík XIV., Král Slunce. Tento absolutistický panovník nechal vybudovat nádherný Zrcadlový sál na svém sídle ve Versailles. Baroko později přešlo do své pozdní fáze, která se označuje pojmem rokoko.

Rubová strana mince se zaměřuje na největší symboly francouzského baroka a rokoka. Mezi nimi nesmí chybět samotný Ludvík XIV., jehož silueta je zachycena v levé části mince. Ludvík je oblečen do tanečního kostýmu, protože byl velkým milovníkem baletu. Za ním se otvírá pohled do monumentálního Zrcadlového sálu na zámku Versailles. Po pravé straně nás přísným pohledem sleduje Voltaire, jeden z nejslavnějších francouzských myslitelů, jehož myšlenky dodnes budí vášně. Lícová strana zachycuje motiv, který je běžný pro emise Europa Star. Doplněn je nápisy odkazující na dané téma a zemi emitenta.

Náklad emise byl stanoven na pouhých 500 ks.

Rokoko




Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...