Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Birthstone Collection leden 1/4 oz proof 2020 Kód produktu: 5-01413

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999,9/1000
Nominální hodnota
5 USD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2020
Hrana
vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
27 mm
Balení
etuje
Náklad
4 000 ks
Popis produktu

Birthstone Collection - Leden 

Originální dárek pro ty, kteří se narodili v lednu, připravila Kanadská královská mincovna. Vychází z prastaré tradice, která každému měsíci v roce přisuzuje jeden drahokam. Tyto drahokamy jsou skvělým amuletem, který chrání všechny ty, kteří se narodili v příslušném měsíci. Drahokamem, který přináší štěstí pro osoby narozené v únoru, je Granát .

Lednový kámen má ohnivě červenou barvu, která vyzařuje teplo a energii, a to i v chladném zimním počasí. Granát je klenot přátelství, loajality a důvěry.

Autorkou lícové strany mince je věhlasná Susanna Blunt, která vypracovala podobiznu královny Alžběty II. Toto její provedení se na kanadských mincích objevuje již od roku 2003. Narodila se v Číně bohatému anglickému bankéři, následně studovala na nejprestižnějších univerzitách po celém světě. Její talent objevila i Yoko Ono, která se Susannou Blunt navázala spolupráci. Proslula zejména technikou Trompe l'oeil, což je velmi náročná metoda iluzivní tvorby, kdy výsledná díla působí realistickým trojrozměrným dojmem.

Lícová strana zachycuje profil královny Alžběty II., její jméno, zemi emitenta Canada, nominální hodnotu a nápis D. G. Regina, který je typický pro kanadské mince. Rubová strana zachycuje barevný krystal Swarovski® ve středu, který je obklopen třemi menšími krystaly Swarovski® v pozadí je mince zdobena keltským uměleckým designem. .

Mince je zejména velmi hodnotným dárkem, může ale potěšit i vášnivé sběratele moderní numismatiky. Produkt je dodáván v elegantní etuji. Mincovna se rozhodla, že nevydá více než 4 000 ks pro celý svět!



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...