Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Garance výkupu
Vyprodáno

Stříbrná mince Královské erby 1 oz 2019 Kód produktu: 3-01289

Cena

Aktualizováno: 19.3.2024 12:35:01
Upozorněte mě!

Výkup Více informací o výkupu »

Cena bez DPH v Kč (21 %)
631
Cena bez DPH v € (21 %)
25,0
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Materiál
Typ
Ryzost
999.9
Nominální hodnota
2 GBP
Kvalita
b.k.
Rok vydání
2019
Hrana
vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
38.61 mm
Téma
Popis produktu

Stříbrná mince Královské erby 1 oz 2019

Britská královská mincovna vydala v roce 2019 stříbrnou investiční minci, která zachycuje státní znak Spojeného království. Na jejím návrhu se podílel Timothy Noad, který přepracoval původní návrh Erica Sewella z roku 1983. Mincovna chce navázat na úspěšnou řadu mincí s vyobrazením státního znaku. Hmotnost mince je 1 oz (31,1 g) a nominální hodnota 2 GBP.

Státní znak Spojeného království byl v této podobě přijat v roce 1837. Vychází však z mnohem starších heraldických znaků a erbů, jejichž původ spadá do středověku. Znak se skládá ze čtvrceného štítu, kde se v I.a IV. poli nachází znak Anglie (tři zlatí kráčející lvi). Ve druhém poli se nachází znak Skotska (červený lev ve skoku). Třetímu poli dominuje zlatá harfa, která je symbolem Severního Irska. Štít obtáčí modrý podvazek s heslem HONI SOIT QUI MAL Y PENSE (Hanba tomu, kdo ve zlém to myslí). Ten poukazuje na prestižní úlohu Podvazkového řádu, který je s anglickou nobilitou spjat již od dob Eduarda III. Štít nese korunovaný lev a bájný jednorožec.

Rubovou stranu mince zdobí výše popsaný státní znak Spojeného království. Nechybí ani bližší specifikace mince (hmotnost, materiál, ryzost kovu). V horní části mince se nachází letopočet 2019. Lícová strana vyobrazuje královnu Spojeného království. Podobiznu obtáčí nápis D. G. REG. F. D., který odkazuje na božskou podstatu královské moci. Uvedena je také výše nominální hodnoty.

Mince nadchne nejen sběratele drahých kovů, ale také všechny milovníky britské historie a kultury. Jednotlivé mince jsou uloženy v ochranném plastu. Sady deseti kusů jsou dodávány v ochranné tubě.


Graf vývoje prodejní ceny produktu v Kč

* do grafů jsou zapisovány ceny platné v 17.00
** do grafu za posledních 24 hod. jsou ceny zapisovány každých 5 minut

Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...