Poslední 2 ks
Ihned k dodání

Stříbrná mince Crystal coin - Rok Draka proof 1 oz 2024 Kód produktu: 10-03240

Cena

Prodej

Cena v Kč (vč DPH 21 %)
3 190
Cena v € (vč DPH 21 %)
126,66 €
Ověřeno zákazníky
Ihned k dodání: 2 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Kvalita
Proof
Rok vydání
2024
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
50 mm
Balení
Papírová etue
Náklad
1 000 ks
Popis produktu

Stříbrná mince Crystal coin - Rok Draka proof 1 oz 2024

Unikátní stříbrná mince „Crystal Coin“ zdobená českým křišťálem představuje znamení čínského zvěrokruhu pro rok 2024, kterým je drak.

Východní zvěrokruh, který je známý také jako čínský, obsahuje dvanáct znamení – dvanáct zvířat, která představují dvanáct temperamentů s pozitivními i negativními rysy. Na rozdíl od klasického horoskopu, na který jsme zvyklí v Evropě, patří každému z těchto znamení celý jeden rok, a jakmile se všechna zvířata vystřídají, dvanáctiletý cyklus začíná nanovo… Rok 2024 je zasvěcen pátému zvířeti čínského zvěrokruhu – drakovi. Proč právě tomuto bájnému tvorovi? Legenda vypráví o Nefritovém císaři, který vládl nebesům a hledal někoho, kdo by střežil jeho palác. O přízeň císaře se ucházelo dvanáct zvířat – krysa, buvol, tygr, zajíc, drak, had, kůň, koza, opice, kohout, pes a prase. O jejich postavení v paláci měl rozhodnout velký závod. Favoritem byl silný buvol, ale netušil, že se mu na hřbetě usadila vychytralá krysa, která těsně před cílem seskočila a připravila ho o vítězství. Jako třetí dorazil mrštný tygr a jako čtvrtý hbitý zajíc. Létající drak překvapivě dorazil až jako pátý – byl totiž dobrosrdečný a po cestě se zastavil, aby pomohl vesničanům v nouzi. Nakonec do cíle popostrčil i zajíce, který uvízl uprostřed řeky… Lidé, kteří se narodí pod vlivem draka, se stávají přirozenými vůdci – mocnými, vlivnými a energickými. Rychle se rozhodují a neváhají překonávat překážky, aby dosáhli vytčeného cíle. Zároveň však mívají sklon k egoismu. Bývají popudliví a nároční, a tak není snadné je uspokojit.

Reverzní strana mince, která je dílem medailérky Petry Brodské, DiS., předkládá stylizované vyobrazení čínského draka obklopené ozdobnými ornamenty a šesti křišťálovými kameny. Česko-anglický opis ROK DRAKA – YEAR OF THE DRAGON je doplněn ještě příslušným čínským symbolem. Na averzní straně pak najdete všech dvanáct zvířat východního zvěrokruhu. Protože mince České mincovny vycházejí v zahraniční licenci státu Samoa, nesou na averzu ještě jeho státní znak, letopočet emise 2024 a nominální hodnotu 2 DOLLARS (WST).

Mince vychází v limitovaném nákladu 1000 kusů a představuje originální dárek pro řadu příležitostí. Je uložena do elegantního balení, které jednoduše proměníte v praktický rámeček pro její vystavení.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...