Vyprodáno
Vyprodáno

Stříbrná mince Drak s nefritem 2 oz 2024 Kód produktu: 7-03041

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Rok vydání
2024
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
55.0 mm
Balení
Etue
Náklad
1 888 ks
Popis produktu

Stříbrná mince Drak s nefritem 2 oz 2024

Tato působivá stříbrná dvouuncová mince je novým vydáním série „Jade Lunar“ a je věnována těm, kteří se narodili v roce Draka. Mince má kvalitu Proof, obsahuje pravý kámen Nefertit (Jadestone) a pozlacení.

Na reverzní straně každé mince je vyobrazen jedinečný dračí design. Drak na minci hledí na skutečný nefritový kámen se znakem draka, který je do mince zasazen. Nad nefritovým kamenem je 24karátovým zlatem pozlacený znak draka. Kolem dokola nápis: "YEAR OF THE DRAGON" a "2024". Na averzní straně mince je umístěn erb Burundi. Tento znak, který byl přijat v roce 1966, obsahuje lví hlavu zobrazenou na štítu a za ní se objevují tři kopí. Je také zobrazeno motto „UNITE – TRAVAIL – PROGRES“, dále „IBANKI YA REPUBLIKA Y' UBURUNDI“ – země vydání, „25 FRANCS“ – nominální hodnota a „2 oz Ag 999“ – váha mince. Tento obrázek obklopují identifikační znaky mince a design s hologramovým efektem. 

Nefrit je kamenem, který se v přírodě vyskytuje v různých odstínech zelené barvy, od jemné bledě zelené, až po sytou tmavou. Jeho základ tvoří vápník a hořčík, přičemž tmavší kameny obsahují i ​​železo. Nefrit byl v minulosti oblíbeným kamenem zejména v Číně. Zde se z něj vyráběly poháry a čase, ze kterých se pilo, protože lidé věřili, že nápoje z nádob z nefritu jsou léčivé. Název nefrit pochází z řeckého výrazu, který znamená „ledvinový kámen“. Právě o nefrit se tvrdilo, že dokáže léčit ledvinové kameny.

Mince je dodávána v etuji spolu s certifikátem pravosti. Limitovaná ražba pouze 1 888 kusů pro celý svět.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...