Vyprodáno
Vyprodáno

Stříbrná mince Robin Hood 1 oz proof 2024 Kód produktu: 7-03075

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
2 GBP
Kvalita
Proof
Rok vydání
2024
Hrana
Vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
38.61 mm
Balení
Etue
Náklad
1 500 ks
Ze série
Téma
Popis produktu

Stříbrná mince Robin Hood 1 oz proof 2024

Čtvrtá mince ze série vydané Britskou královskou mincovnou Mýty a legendy. Tato mince vzdává hold Robinu Hoodovi, jedné z nejznámějších postav anglické legendy.

Na reverzu mince je vyobrazena postava Robina Hooda s kapucí na hlavě, jak má napnutý luk a je připraven vystřelit šíp. Stojí v dynamické pozici, což naznačuje pohyb a připravenost k akci. Pozadí mince je tvořeno detailně zpracovanými stromy a listím, což vytváří dojem hlubokého Sherwoodského lesa, který je tradičně spojen s legendou o Robinu Hoodovi. V horní části mince je nápis "ROBIN HOOD · MYTHS AND LEGENDS · 2024", což určuje téma a rok vydání mince. Averzní strana nese portrét Jeho veličenstva Krále Karla III a další nezbytné atributy mince – nominální hodnotu a rok emise.

Robin Hood je legendární postava z anglických lidových pověstí. Předpokládá se, že žil v době středověku, přibližně v 12. nebo 13. století. Je známý jako hrdina, který "bral bohatým a dával chudým", čímž se stal symbolem spravedlnosti a boje proti nespravedlnosti a útlaku. Příběhy o Robinu Hoodovi často zmiňují jeho dovednosti lukostřelce a schopnost přežít a vzdorovat korupci v Sherwoodském lese. Jeho blízkými společníky jsou postavy jako Malý John, Bratr Tuck a Marian, jeho milovaná. Robin Hood je považován za lidového hrdinu a je středem mnoha příběhů, písní, filmů a knih. Jeho přesná historická existence je předmětem debat, ale jeho příběh má silný kulturní dopad až do současnosti.

Mince je balena v dřevěné etui a byla emitována v limitovaném počtu 1500 kusů pro celý svět.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...